Celi šampinjoni. |
Čebula in česen. |
Dodan česen k popečeni čebuli. |
Narezani šampinjoni. |
Priprava omake. |
Končna omaka. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 6-8 oseb.
SESTAVINE:
– 20 šampinjonov srednje velikosti
– 2-3 čebule
– 5-6 strokov česna
– dober ščep peteršilja
– mali ščep majarona
– 250 ml smetane za kuhanje
– 1-2 dcl jušne osnove
– 1 dcl mleka + 1 žlica moke
– ščepec soli in popra
– goveja kocka (lahko jo izključite) – priporočam uporabo jušne osnove
OPIS PRIPRAVE:
Čebulo in česen narežemo na manjše koščke. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo čebulo. Ko postane čebulo malce rjavkasta, ji dodamo narezane šampinjone in česen. Vse skupaj malce popečemo in nato prilijemo približno dcl vode, peteršilj, majaron, govejo kocko (ni nujna), sol in poper. Namesto goveje kocke priporočam dcl jušne osnove, saj boste s tem zelo obogatili okus. Vsebino malce pokuhamo, da vsaj polovica ali dve tretjine vode izhlapi, nato pa dodamo smetano, malce pokuhamo, nato pa vmešamo zmešano mleko z moko, da omako zgostimo.
Omako lahko postrežete zraven raznih mesnih in krompirjevih jedi.
Dober tek!
Naredila danes, saj je bilo potrebno porabiti šampinjone in je uspela več kot odlično. 🙂 Za zatep sem namesto navadne uporabila polnozrnato moko ter mleku dodala še malo kisle smetane. Še kdaj bo na jdeilniku 😉
*jedilniku