Popražena čebula in česen. |
Smetanova čebuljna omaka z pšeničnimi takitosi. |
ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2-3 osebe.
– 200 ml smetane za kuhanje
– 2 veliki čebuli
– 1 strok česna
– ščepec peteršilja, soli, popra
– polovica čajne žličke sladkorja
– 2 žlici naribanega parmezana
– polovica goveje kocke
Najprej narežemo na manjše koščke česen in čebulo. Nato segrejemo olje v ponvi in mu dodamo česen in ga malo popečemo ( ne sme postati rjav ). Dodamo mu čebulo, ki jo pečemo dokler ne postane rumenkasto rjave barve. V ponev nato stresemo peteršilj, sol, poper in govejo kocko. Vse skupaj še malce popražimo in nato v ponev zlijemo smetano za kuhanje in dodamo sladkor. Ponev odstranimo iz vročine in vse skupaj premešamo. omaki dodamo še parmezan, in dobro premešamo.
Omaka se odlično prileže k pšeničnim takitosom in raznim drugim mesnim in krompirjevim jedem.
Napiše se brez "j", torej čebulna.
Ups, popravljeno, hvala 🙂
Ni problema. 😉