Anina kuhinja

Smetanova čebulna omaka

Popražena čebula in česen.

Smetanova čebuljna omaka z pšeničnimi takitosi.

ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 2-3 osebe.

SESTAVINE:

– 200 ml smetane za kuhanje
– 2 veliki čebuli
– 1 strok česna
– ščepec peteršilja, soli, popra
– polovica čajne žličke sladkorja
– 2 žlici naribanega parmezana
– polovica goveje kocke

OPIS PRIPRAVE:

    Najprej narežemo na manjše koščke česen in čebulo. Nato segrejemo olje v ponvi in mu dodamo česen in ga malo popečemo ( ne sme postati rjav ). Dodamo mu čebulo, ki jo pečemo dokler ne postane rumenkasto rjave barve. V ponev nato stresemo peteršilj, sol, poper in govejo kocko. Vse skupaj še malce popražimo in nato v ponev zlijemo smetano za kuhanje in dodamo sladkor. Ponev odstranimo iz vročine in vse skupaj premešamo. omaki dodamo še parmezan, in dobro premešamo.
  Omaka se odlično prileže k pšeničnim takitosom in raznim drugim mesnim in krompirjevim jedem.

DOBER TEK

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.