Narezana čebula. |
Kuhanje juhe. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 1 zelo velika čebula ali 2 srednje veliki
– 3-4 žlice olivnega olja
– 0,8 litra jušne osnove ( lahko jo nadomestite z vodo, ki ji dodate govejo kocko)
– ščepec peteršilja, popra, soli
– mali ščepec sladkorja
OPIS PRIPRAVE:
Čebulo narežemo na kolobarje debeline 2-3 mm. V posodo dodamo olje in ga segrejemo. Segretemu dodamo čebulo, jo kakšne 10 sekund pražimo, nato pa ji dolijemo jušno osnovo. Dodamo ji še poper, sol, malce peteršilja in malce sladkorja. Vsebino zavremo nato pa temperaturo zmanjšamo na srednjo (4/9) in kuhamo kakšne 10 minutk, ter nato postrežemo. Med kuhanjem poskrbite da je posoda bolj ali manj pokrita, saj bo drugače veliko tekočine izhlapelo.
Zraven lahko postrežemo razne jušne kocke ali kruhke.
Dober tek!