Anina kuhinja

Slani mini profiteroli s kumarično solato in lososovim namazom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: približno 15 profiterolov - odvisno od brizgane velikosti

Sestavine:

Sestavine za profiterole:
2 majhni jajci
40 gramov pirine polnozrnata moke
40 gramov pirine moke
25 gramov masla
75 ml vode
1/4 čajne žličke soli
ščepec peteršilja, origana in bazilike

Ostale sestavine:
2x Pate namaz z lososom (pašejo tudi drugi okusi ;))
1 večja sveža kumara
6-8 žlic kuhane čičerike
1/2 rdeče čebule
3-4 žlice jabolčnega kisa
2-3 žlice oljčnega olja
sol po okusu
ščepec sladkorja

Postopek:

Natisni

Vodo, skupaj s soljo, začimbami in maslom pripeljemo do vretja. Vmešamo moki in kuhamo da se zmes oblikuje v cmok. Odstavimo in ohladimo do toplega. Nato enega po enega vmešamo jajci in dobro premešamo v enotno zmes.

Nadevamo jo v brizgalno vrečko in z njo oblikujemo majhne kupčke v velikosti oreha na papir za peko.Pečemo jih v segreti pečici na 170 stopinj nekih 15-18 minut. Ohladimo.

Kumare olupimo in narežemo čimbolj na drobno. Prav tako čebulo. Sestavini dodamo v skledo in jima vmešamo olje, kis, sol in čičeriko.

Profiterole razpolovimo in najprej nadevamo s solato, nanjo pa dodamo še namaz. Nežno zapremo, da se solata in namaz lepo vidita.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.