Anina kuhinja

Sendvič s tuno, majonezo in zelenjavo

Premazani polovički štručke z majonezo.

 

Obložen spodnji del štručke s solato in tuno.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

Za 1 sendvič.

SESTAVINE:

– 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj)
– 1 manjša konzerva tune v olivnem olju
– 1 list zelene solate
–  polovica srednje velikega paradižnika
– 1 zvrhana žlica lahke majoneze

OPIS PRIPRAVE:

Štručko prerežemo na polovico. Poskrbimo da je zgornji del tanjši kot spodnji, saj v spodnji del odtekajo tekočine od paradižnika, oprane solate in mora biti zato malce debelejši. Konzervo tune odpremo in odlijemo polovico olja. Preostalo tuno in olje stresemo na krožnik in ju dobro pretlačimo.
Solato operemo, ter malce otresemo, prav tako operemo paradižnik in ga narežemo na kolobarje.
Oba dela štručke premažemo z majonezo. Nato na spodnji del štručke natrgamo solatni list, na solato naložimo tuno, nanjo pa nato položimo 2 paradižnikova kolobarja. Na koncu vse skupaj pokrijemo z zgornjo polovičko štručke. Zraven postrežemo sok.

Dober tek!