Anina kuhinja

Rožičev biskvit s čokolado

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: pekač velikosti 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za kolač:
3x jajca
180 gramov sladkorja
60 gramov moke
60 gramov rožičeve moke
1/2 čajne žličke cimeta
ščepec soli
150 ml olja
50-70 gramov Dr. Oetker kakava v prahu
1x Dr. Oetker mleti sladkor z vanilinom
1x Dr. Oetker pecilni prašek
5-8 žlic ruma
5-6  jabolk

Sestavine za obliv in okras:
150 ml sladke smetane
300 gramov temne čokolade
6-8 žlic Dr. Oetker nastrgane temne čokolade

Postopek:

Natisni

Jajca razdelimo na beljake in rumenjake. Jabolka olupimo in naribamo, ter ožamemo. Kakav, rožičevo moko, navadno moko, pecilni prašek in cimet premešamo.

Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem vmešamo sol. K rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in stepamo do svetlo rumene barve.

K rumenjakom presejemo suhe sestavine in dodamo olje. Premešamo.

Dodamo jabolka, premešamo, nato pa počasi po delih vmešamo sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 40 minut. Spečen kolač ohladimo.

Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vanjo dodamo temno čokolado. Premešamo da se stopi in prelijemo čez kolač.

Ohladimo in zrežemo, ter po koščkih ob rob potresemo nastrgano temno čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.