Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov.

Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg.

Nepečen biskvit v pekaču.

Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko)

Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm.

SESTAVINE:

– 4 jabolka
– 5 jajc
– 250 g sladkorja
– 1 vrečka vanilin sladkorja
– 230 g navadne moke
– 200 g rožičeve moke
– 1 pecilni prašek
– 1 žlica kakava v prahu
– 2 žlici ruma
– 400 g jedilne čokolade
– 20 g masla
– 1/2 dcl mleka ( lahko tudi smetane)

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej olupimo jabolka, jim odstarnimo peclje, peške in muhe ter jih naribamo. Naribane dobro ožamemo. Nato ločimo rumenjake od beljakov in rumenjakom dodamo sladkor in vanilin sladkor ter vse skupaj mešamo z električnim mešalnikom dokler zmes ne postane svetlo rumena in še enkrat večja. Nato v manjši posodi zmešamo navadno moko,kakav v prahu rožičevo moko in pecilni prašek. Suhe sestavine počasi s cedilom presipavamo v jajčno zmes in vsake toliko časa dodamo še pest jabolk, in medtem mešamo z metlico. ( če rožičeva moka, ki je malce bolj grobo mleta ne bo šla skozi cedilo, jo na koncu, ko nam bo ostala na cedilu, počasi vsipajte med rednim mešanjem v maso ) Na koncu zmesi dodamo še narejen sneg iz beljakov ( nasvete kako narediti sneg, najdete tukaj) in ga nežno vmešamo v preostalo zmes. V zmes vlijemo še rum in premešamo. Vse nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in postavimo v segreto pečico na 18 stopinj za 40 minut.
   Medtem stopimo čokolado in namreč v posodo zlijemo mleko in dodamo maslo, ter na najmanši temperaturi segrevamo dokler se maslo ne raztopi. Nato v posodo stresemo na čimmanjše koščke razdrobljeno čokolado in konstantno mešamo dokler čokolada ni stopljena. ( konstantno mešanje povzroči da se čokolada lepše posveti ).
   Pečen biskvit prelijemo s stopljeno čokolado in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega nato razrežemo z vročim nožem.

Veselo sladkanje!

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]