Anina kuhinja

Roladica s kislo smetano in origanom iz krušne peči

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 1 roladico – 1 osebo.

SESTAVINE:

  • ščepec origana
  • 6 žlic mleka
  • 80 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 2 rezini sira
  • 2 žlici olja
  • ščepec soli in sladkorja
  • 1-2 žlic kisle smetane
  • 1 jajce za premaz

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 2 mm.

Spodnji del premažemo s kislo smetano in pokrijemo s sirom, ter po vsem potresemo origano.

Testo zvijemo v rolado, ter premažemo s stepenim jajcem.

Rolado položimo v segreto peč za slabih 10 minut ali v segreto pečico na 180 stopinj za 25-30 minut.

Štiri roladice z različnimi nadevi.

Pečeno razrežemo

in postrežemo.

Dober tek!