Anina kuhinja

Rolada Paula

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 8 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za rolado:
5 večjih jajc
ščepec soli
120 gramov bele moke za pecivo
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
80 gramov navadnega kristalnega sladkorja
20 gramov Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
+
2 žlici Dr. Oetker kakava v prahu + 6-8 žlic vode

Sestavine za nadev:
200 gramov mascarpone sira
2-3 žlice Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
300 gramov čokoladnega namaza

Postopek:

Natisni

Kakav in vodo zmešamo da pride srednje tekoča zmes. Ne sme biti pregosta, drugače jo boste težko vmešali.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Pet zvrhanih žlic zmesi odstranimo in vmešamo kakavovo zmes.

To z žlico v obliki kupčkov razporedimo po namaščenem peki papirju. Okrog z žlico razporedimo svetlo zmes. Naknadno lahko temne kupčke še malo lepše oblikujemo z žličko.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut. Pomembno je da se biskvit ne speče preveč, drugače bo med pokanjem rad počil. Po 8 minutah zato nujno z zobotrebcem preverite, če je pečen. Če zobotrebec pride ven čist je pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na vlažno čisto kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado. Ohladimo.

V skledo dodamo vse sestavine za kremo in jo položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

Rolado odvijemo, namažemo s kremo in zvijemo nazaj. Zavijemo v aluminijasto folijo in položimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, najbolje čez noč.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.