Sestavine:
- 360-400 gramov dolgozrnatega riža
- 1 večja rdeča čebula
- 1/2 čajne žličke zrnastega česna
- 1 manjša zelena paprika
- 1 manjša rdeča paprika
- 350-400 gramov mletega govejega mesa
- 800-1000 ml goveje jušne osnove
- 1 dcl suhega belega vina
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- ščepec sladke paprike v prahu, peteršilja in belega popra
- sol po okusu
- 1 zravnana čajna žlička sladkorja
Postopek:
Natisni- Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Papriki operemo in narežemo na manjše koščke. Česen namočimo v 1-2 čajni žlički tople vode.
- Na segretem olju popražimo čebulo. Ko se spusti dodamo papriko in česen. Pražimo minutko nato pa v posodo dodamo meso. Ko je meso popečeno, stresemo riž in vmešamo paradižnikovo mezgo. Riž pražimo toliko časa da postekleni.
- Prilijemo vino in počakamo da se pokuha. Nato prilijemo juho, dodamo sol, poper, sladkor in začimbe. Vsebino zavremo, nato pa temperaturo znižamo in rižoto pokrito kuhamo nadaljnih 10-15 minut.
- Rižoto postrežemo.
Odlično, v tej kombinaciji uživam riž, meso in paprike,
lep dan,
marjana p.