Sestavine:
1 žlica Monini olivnega olja
1 majhna čebula
250 gramov piščančjih stegen brez kože in kosti
7-8 Ponti Zero Olio suhi paradižniki v mešanici aromatičnih začimb
220 gramov arborio riža
500 ml jušne osnove ali vode
1 strok česna
ščepec suhega peteršilja
1/2 čajne žličke soli
2 pesti sveže špinače – Če je drobna, dodate celo. Če je bolj močna, jo narežite.
1 žlica masla
4 žlice sveže naribanega parmezana
3 žlice kremnega sira
Postopek:
NatisniČebulo narežemo na drobno in jo na ponvi, kjer smo dodali olje malo popečemo. Ko je popečena dodamo narezano meso. Pražimo da ponekod malo porjavi in se zapeče.
Takrat dodamo narezane suhe paradižnike in česen, ter pražimo dodatno minutko.
Zalijemo z 400-500 ml vode. Dodamo sol in peteršilj, ter pokrito kuhamo 40 minut.
Dodamo riž in kuhamo na manjši temperaturi do mehkega.
Po potrebi med kuhanjem dodamo malo vode/juhe. Dodamo špinačo in kuhamo 15-20 sekund, nato pa vse skupaj odstavimo.
Vmešamo parmezan, maslo in kremni sir, ter takoj postrežemo.