Anina kuhinja

Rižota iz rjavega riža z rdečim vinom in mleto govedino

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

350 gramov mlete govedine ali mletega mešanega mesa
300 gramov Malinca rjavega riža
2 dcl rdečega vina (jaz sem uporabila Teran)
1 večja rdeča čebula
3 rumene paprike babure
1 čajna žlička Malinca javorjevega sirupa ali 1/2 čajne žličke rjavega/navadnega sladkorja
2 stroka česna
1 žlica paradižnikove mezge ali koncentrata
1 čajna žlička soli – oziroma po okusu
poper po okusu
600-800 ml jušne osnove ali vode
nekaj vejic svežega peteršilja

Postopek:

Natisni

Mleto meso dodamo v ponev in jo pražimo da se zlato rjavo zapeče.

Čebulo in papriko narežemo na drobno, dodamo k mesu in maščobi, ki jo je meso spustilo. Popražimo s ščepom soli. Ko se čebula spusti dodamo javorjev sirup in paradižnikovo mezgo. Pražimo minutko.

Primešamo riž in ga pražimo minuto.

Zalijemo z vinom. Ko se vino skoraj večinoma pokuha, zalijemo z juho. Dodamo preostalo sol, poper in pokrijemo, ter na nizkem ognju kuhamo eno uro. Vmes po potrebi prilijemo še malo juhe ali vode.

Kuhani rižoti primešamo sveže narezan peteršilj in jo postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.