Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Riževi lončki z jabolčno rabarbarinim pudingom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: cca 1 ura

Količina: 6-8 lončkov

Sestavine:

Sestavine za rižev del:
1 liter mleka
280 gramov okroglozrnatega riža
1 Dr. Oetker vanilijev strok
3-4 žlice sladkorja
2 kapljici limoninega olja ali limonina lupinica ene bio limone

Sestavine za puding:
3 jabolka
2 stebla rabarbare
1 cimetova palčka
4 nageljnove žbice
1 žlica limoninega soka
voda
1-2 žlici Dr. Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga

+
stepena smetana, koščki rabarbare, limone in cimet za okras

Postopek:

Natisni

Najprej skuhamo riž. V posodo dodamo mleko. Strok razpolovimo in mu odstranimo semena. Vse skupaj dodamo k mleku. Dodamo sladkor in pripeljemo do vretja. Vmešamo riž in temperaturo znižamo na nizko – 3/9 in pokrito kuhamo do mehkega nekih 45-60 minut. Po potrebi med kuhanjem dodamo še malo mleka in na nekih 5-10 minut premešamo.

Kuhanemu rižu dodamo limonino olje ali lupinico. Prelijemo v kozarčke. Mlečni riž naj bo bolj gost ker bo že puding bolj redek in ko boste vse skupaj premešali bo izpadlo ravno prav gosto. 😉

V zadnjih 15 minutah kuhanja riža pripravimo puding. Jabolka in rabarbaro olupimo in narežemo na manjše koščke. Dodamo v posodo, skupaj s cimetom in žbicami. Prelijemo z vodo toliko da sestavine pokrije. Dodamo sladkor in zavremo. Na nizkem ognju kuhamo 20 minut. Odstranimo cimet in žbice in pretlačimo.

Preverimo da vsebine ni več kot 400 ml. V kolikor je, nekaj vsebine odstranimo in jo pojemo kot čežano.

V slabih 100 ml vode vmešamo vanilijev puding. Vmešamo ga k izmerjeni in pretlačini čežani in iz vsega skupaj skuhamo puding. Dodamo limonin sok. Po okusu dosladkamo in dodamo še malo cimeta v prahu. Nato prelijemo čez riž in popolnoma ohladimo.

Takšnega lahko okrasimo s smetano ali pa preprosto pokrijemo s pokrovčki in hranimo kot malico v hladilniku. Kozarčki bodo brez težav zdržali v hladilniku cel teden.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.