Sestavine:
350 gramov rezancev
2 manjši cukini bučki
250 gramski file lososa s kožo
1 zvrhana čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
ščepec Kotanyi belega popra
1/2 čajne žličke Kotanyi suhih koriandrevih listev ali peteršilja
sol po okusu
1 žlica pinjol
1 žlica oljčnega olja
Postopek:
NatisniBučki operemo in odrežemo krajne dele. Po dolžini jo razpolovimo in vsako polovico rzarežemo na tanjše koščke debeline 4-5mm. Posolimo jih in popopramo in dobro premešamo.
V ponev dodamo žlico olja in ga razmažemo s papirnato brisačko. Temperaturo segrejemo na najvišjo. V ponev stresemo bučke in temperaturo znižamo na srednjo do višjo (6/9) in bučke pokrijemo. Vsake toliko časa ponev odkrijemo, bučke premešamo in pokrijemo nazaj.
Ko so bučke željeno popečene jih odstranimo. Dve tretjine bučk stresemo v manjši multipraktik. Eno tretjino pustimo v ponvi in jih pokrijemo, da ostanejo tople.
V soljenem kropu skuhamo rezance. Med kuhanjem zaključimo pripravo pesta in spečemo lososa. Lososa operemo, obrišemo v papirnato brisačko in pososlimo. V ponev dodamo nekaj žlic olja, ga segrejemo na najvišjo temperaturo in ji dodamo lososa z kožo navzdol. Posodo pokrijemo, temperaturo znižamo na srednjo in lososa pečemo nadaljnih 10 minut – oziroma dokler je v najbolj debelem delu pečen tudi v sredini. Pinjole popečemo do zlate barve na ponvi, brez maščob. Česen namočimo v nekaj kapljicah vode.
V multipraktik dodamo, česen, popečene pinjole, suh koriander in vsebino zmiksamo v pesto. Po okusu ga dosolimo naknadno, saj so bile slane že same bučke.
Rezance odcedimo in premešamo s pestom in jim vmešamo preostale cele popečene bučke in na kose razkosanega lososa.
Rezanci z lahkim pestom iz popečenih cukini bučk in lososom, so super lahek obrok, za vse ki pazite na linijo ali pa se radi prehranjujete zdravo. Seveda so primerni tudi za vse, ki imate pač radi peste in rezance oziroma testenine.
Sama sem pesto pripravljala s tem Boschevim multipraktikom tukaj, lahko pa pesto pripravljate tudi ročno z možnarjem.