Anina kuhinja

Puranji zvitki s špinačo in kuhanim pršutom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 zvitki z omako

Sestavine:

Sestavine za puranje zvitke:
1-2 žlici oljčnega olja
4 večji puranji zrezki
ščepec soli in popra
4 čajne žličke kremne sira/sirnega namaza
1 polna pest sveže špinače ali blitve
4 rezine kuhanega pršuta
6 manjših rezin sira (edamec, gavda, mocarela…)
400 ml jušne osnove ( ali vode, če juhe nimate)
sol po okusu
svež peteršilj

Predlogi za prilogo:
špinačni tortelini – te sem izbrala sama
njoki
pire krompir
polenta
testenine

Postopek:

Natisni

Puranje zrezke stolčemo in popopramo ter solimo. Premažemo s kremnim sirom, obložimo s špinačo, pršutom in nazadnje s sirom.

Tesno zvijemo in pritrdimo z zobotrebci.

Ponev segrejemo. V kolikor imamo Tefalovo ponev počakamo da se Thermo spot (rdeči znak na sredini ponve) obarva popolnoma rdeče. V segreto ponev dodamo malo olja in na obeh straneh zlato popečemo zvitke. Popečene zalijemo z juho. Po potrebi solimo in pokrijemo, ter na manjšem ognju kuhamo 20 minut.

Potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo zraven priloge.

Puranje zvitke s špinačo in kuhanim pršutom sem pripravljala v vrhunski Tefalovi posodi iz linije Unlimited, ki je posoda nove generacije z zdravju popolnoma neoporečno neoprijemljivo oblogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.