Anina kuhinja

Puranje meso v smetanovi omaki z grahom

Popečena čebula in meso.
Končno vretje omake.
Smetanova omaka z grahom poleg pečenega krompirčka s peteršiljem in česnom v prahu.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 puranja ali piščančja zrezka
– 50-60 g graha
– 100 ml smetane za kuhanje
– 1 manjša čebula
– ščepec soli, popra
– slabo pest naribanega sira
– 1 žlica moke ( če želite bolj gosto omako, torej po želji )

OPIS PRIPRAVE:

   Puranovo meso narežemo na srednje velike kocke. Dodamo mu sol in poper. Nato narežemo čebulo na manjše koščke ( recimo 0,3×0,3 cm ). V ponvi segrejemo 2-3 žlice olja in mu dodamo čebulo. Čebulo pražimo kakšne par minut da postane rumenkasto rjava, nato ji dodamo meso in ga na srednji vročini pražimo dobrih 5 minut. Ko je meso pečeno ( en košček razpolovite in če je lepo bele barve v sredini je pečen ) mu dodamo smetano, grah in sir. Vse dobro premešamo in zavremo, nato pa postrežemo. ( če ste se odločili za še bolj gosto omako, v ponev stresite moko – z žlico jo potresite po celotni površini omake -, ter jo dobro vmešajte v omako, nato pa jo še enkrat zavrite, da se zgosti, in postrežite ).
   Zraven odlično paše pečen krompirček.

Dober tek