Sestavine:
Sestavine za testo:
550 gramov Mlinotest moke Manitobe 0
200 gramov Mlinotest moke Durum Semola
15 gramov soli
1 kocka svežega kvasa
1 žlica medu
1 žlica sladkorja
100 gramov masla
550 mililitrov mleka
Sestavine za nadev:
10 rezin šunke
2-3 pesti naribane mocarele ali drugega topljivega sira (edamec, gavda)
8-10 čajnih žličk kečapa
1 čajna žlička suhega origana
1 jajce + 3 žlice vode za premaz
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Moki premešamo skupaj.
Mleko razdelimo na dva dela. Oba segrejemo do toplega. Enemu vmešamo sladkor in vanj narežemo maslo. Drugemu vmešamo med in vanj nadrobimo kvas. Pokrijemo in ga pustimo vzhajati 10-15 minut.
Po tem času k mokama vmešamo najprej mešanico s kvasom, nato sol in na koncu še mlečno masleno mešanico.
Testo gnetemo 15-20 minut. Testo oblikujemo v hlebček in pokrijemo, ter pustimo vzhajati 45 minut.
Po tem času razdelimo na toliko delov kot želite štručk. Te naj imajo cca 150 gramov za večje štručke (kot so moje v videu) ali 100 gramov za manjše.
Vsak del testa oblikujemo v mali hlebček. Jajce skupaj z vodo fino zmešamo. Šunko narežemo na kocke in zmešamo z naribanim sirom in origanom.
Pustimo jih stati 10 minut, da se bodo lepše valjali. Nato vsakega posebej zvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z vodo in tesno zvijemo v rolado.
To po dolžini zarežemo kot prikazuje video, nato pa pokrijemo da štručke vzhajajo nekih 20 minut. Takšne premažemo z jajcem. Nadevamo z nadevom. Po želji dodatno potresemo še z malo origana.
Odložimo v segreto pečico na zgornjo tretjino na 220 stopinj za 15 minut.