Anina kuhinja

Puhaste japonske palačinke z javorjevim sirupom in jagodičevjem

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 3x 15-17 minut

Količina: 8-9 puhastih palačink

Sestavine:

Sestavine za palačinke:
4 rumenjake
8 beljakov
ščepec soli
6 žlic sladkorjev
1 polna žlica vanilijevega sladkorja
240 ml mleka
230 gramov moke

Ostale sestavine:
jagodičevje
javorjev sirup- količina po okusu

Postopek:

Natisni

V kolikor imamo tri enake modelčke za krofe namastimo te. Če jih nimamo pripravimo modelčke iz aluminijaste folije kot se vidi prikaz v videu. Dobro jih namastimo, drugače palačink ne bomo dobili ven.

Beljake skupaj s ščepom soli stepemo do čvrstega. Rumenjakom dodamo navadni in vanilijev sladkor in jih stepamo 10 minut, da se prostornina podvoji in postanejo svetlo rumene barve.

Takrat dodamo polovico moke in mleka in na hitro premešamo. Dodamo še preostalo moko in mleko in premešamo ravno toliko da se sestavine povežejo. Takrat po delih počasi od spodaj navzgor z lopatko vmešamo beljake.

Izberemo ponev, ki je dovolj visoka da modelčke postavimo notri in jih lahko s pokrovko pokrijemo. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo. (5/9) Če imamo Tefalovo ponev počakamo da se Thermo-spot obarva rdeče. Takrat dodamo olje in nato dodamo namaščene modelčke in jih napolnimo z zmesjo. Zgornji dober centimeter pustimo prazen. Ponev pokrijemo s pokrovko in jih na srednji temperaturi pečemo nekih 5-7 minut. Po 5 minutah z vilico preverimo, če so na dnu že lepe zlato rjave barve. Če še niso podaljšamo čas za minuto ali dve, da se dno lepo zlato rjavo obarva. Ves čas peke pustimo ponev pokrito.

Ko je dno palačink zlato rjavo obarvan, jih čimbolj spretno obrnemo. Nekaj zmesi se bo razlilo, ampak drugače ne gre, tako da brez slabe vesti. 😉

Palačinke ponovno na drugi strani pečemo nekih 7 minut, da se dno lepo zlato zapeče in vidite ko umaknete malo folije da so čvrsti ob robu in ne več tekoči.

Takšne odvijemo iz folije ali vzamemo iz modelčka in postrežemo z jagodičevjem in javorjevim sirupom.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]