Anina kuhinja

Puhasta vrtna mlečna focaccia

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 1 debelejša focaccia ali dve tanjši

Sestavine:

500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
2 žlici masla sobne temperature
1 vrečka suhega kvasa
10 gramov soli
+
zelenjava po izbiri (jaz sem uporabila rdečo čebulo, olive, češnjev paradižnik, mlado čebulico, papriko in peteršilj)
+
Oljčno olje za premaz

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko segrejemo do toplega, mu dodamo maslo in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 10-15 minut. Testo pustimo vzhajati 45 minut.

Po tem času hlebček prestavimo v namaščen pekač in ga razporedimo po površini. Okrasimo z izbrano zelenjavo in premažemo z oljem. Za vzorec s prsti ali kuhalnico na prosta mesta brez zelenjave vtisnemo vzorec.

Focaccio vzhajamo 20 minut, nato pa jo položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 25-30 minut (za debelo verzijo). Če boste testo razdelili na dva dela in delali tanjšo foccacio jo pecite nekih 10 minut manj.

Ideja – Debelo focaccio razpolovite in nadevate kot sendvič s salamami, siri in namazi po izbiri. 😉

Vsi pripomočki, posode in pekači, v katerih sem pripravljala focaccio so iz Merkurja.

V Merkurju se do 14.3. odvijajo DNEVI MOJSTRIC, ki za električne ročne izdelke ponunajo ekskluzivne popuste za vse ženske, ki ste spretne z orodji. 😉👉 

https://www.merkur.si/mojstrice

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.