Anina kuhinja

Proteinske žemljice z mocarelo in origanom – brez kvasa

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 4 žemljice

Sestavine:

100 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
180 gramov moke
50 gramov Proteini.si naravnega proteinskega praška (ali ista količina moke)
1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
1/2 čajne žličke soli
100 gramov skyra ali grškega jogurta
50 gramov mocarele + za posip po vrhu
1/3 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke suhega origana + posip na vrhu
+
stepeno jajce ali mleko za premaz

Postopek:

Natisni

Moko, proteinski prašek, pecilni prašek sol, origano, česen in mocarelo premešamo. Dodamo mleko in skyr in zgnetemo v lepljivo testo.

Z mokrimi rokami ga razdelimo na 4 dele in vsak del oblikujemo v rustikalen hlebček. Zarežemo jim križ. Premažemo jih s stepenim jajce in potresemo s sirom in origanom.

Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za 5 minut, nato pa temperaturo znižamo na 180 in pečemo še nadaljnih 10-12 minut, da se vrh lepo zapeče.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.