Anina kuhinja

Princeske z vanilijevo kremo in čokoladnim oblivom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 30-40 princesk

Sestavine:

Sestavine za paljeno testo:
3 majhna jajca
100 gramov pšenične bele moke
70 gramov masla
2 dcl vode
ščepec soli
1 čajna žlička Kotanyi vanilijeve paste ali vanilijevega sladkorja

Sestavine za kremo:
500 ml mleka
5 rumenjakov
40 gramov Kotanyi vaniljevega sladkorja
60 gramov navadnega sladkorja
30 gramov koruznega škroba

Opcijsko: 200 ml sladke smetane za stepanje + 1-2 žlici sladkorja v prahu

Sestavine za obliv:
100 gramov temne čokolade
30 ml rastlinskega olja

Postopek:

Natisni

Vodo, maslo, vanilijevo pasto in sol dodamo v posodo in pripeljemo do vretja. Med kuhanjem dobro mešamo z metlico da se sestavine povežejo.

Zavrelo zmes odstavimo in vanjo stresemo moko. Vmešamo s kuhalnico in položimo nazaj na štedilnik na srednji ogenj. Med kuhanjem ves čas mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v cmok.

Takrat preložimo v posodo in testo ohladimo. Ohlajenemu najprej vmešamo eno jajce, nato pa še preostali dve. Dobro zmešamo in nadevamo v brizgalno vrečko. Na obložen pekač s papirjem za peko oblikujemo kupčke velikosti večjega oreha in z dobrim 2 cm razmakom vmes.

Vrhove z mokrim prstom potlačimo navzdol.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20-22 minut. Ohladimo.

Nato se lotimo vanilijeve kreme. Rumenjake zmešamo s sladkorjema. Nato vmešamo koruzni škrob. Mleko pripeljemo do točke pred vretjem. Del mleka med rednim mešanjem vmešamo k rumenjakom, nato pa ves del z rumenjaki vmešamo k vročemu mleku. Mešamo na srednjem ognju da se zgosti in kuhamo nekaj minut, nato odstavimo in počakamo da se malo ohladi. Pokrijemo po površini s folijo za živila in ohladimo. Pri nas imamo radi že kar tako gosto kremo, za bolj zračno varianto, pa ohlajeni vmešajte še 200 ml čvrsto stepene sladke smetane, ki ste ji dodali sladkor v prahu.

Čokolado stopimo na vodni kopeli in ji vmešamo olje.

Kremo nabrizgamo na spodnji del prerezanega pečenega testa.

Pokrijte z zgornjim delom, ki ste ga predhodno pomočili v stopljeno čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.