Anina kuhinja

Preprosti kostanjev mille feuille iz 5 sestavin

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 kosi

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
8 čajnih žličk Bonne Maman kostanjeve kreme
500 ml stepene sladke smetane (za bolj čvrsto kremo lahko dodate žlico želatine fix)
1 žlica sladkorja v prahu + sladkor za okrasni posip
1 čajna žlička vanilijeve paste

Postopek:

Natisni

Listnato testo zrežemo na enake pravokotnike. Dobiti moramo 12 enakih kosov, ker en mille feuille sestavljalo tri plasti listnatega testa. Tako bomo na koncu dobili 4 sladice.

Testo razporedimo po papirju za peko. Ga pokrijemo s peki papirjem in s pekačem. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut.

Če po tem času testo še ni zlato zapečeno, ga odkrijemo in podaljšamo čas peke še za nekaj minut. Ohladimo.

Smetano čvrsto stepemo in ji vmešamo sladkor in pasto.

Vzamemo en pravokotnik, ga namažemo s kostanjevo kremo. Odložimo in nadevamo s smetano.

Ponovimo in zaključimo z zadnjim slojem testa, ki ga okrasimo tako da polovico potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.