Anina kuhinja

Preprosta bučna juha s panceto

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4 osebe

Bučka mi je do sedaj krasila dnevno sobo, zdaj pa krasi ta krožnik. 😉 Imate radi jedi iz buč?

Za 4 osebe.

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

– 1 mala čebula
– 1 majhna hokaido buča
– ščepec soli, čilija, pateršilja, drobnjaka
– 0,5-0,8 litra jušne osnove
– 4-6 rezin pancete

Opis priprave:

Čebulo narežemo na drobno in jo popečemo. Ko zarumeni dodamo narezano bučo

 

in vsebino pražimo še kakšno minutko. Nato v posodo zlijemo jušno osnovo in dodamo začimbe.

Juho zavremo in nato vročino zmanjšamo na manjšo, posodo pokrijemo in jo kuhamo še nadaljnih 20-25 minut.

Po tem času juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.

V ponvi hrustljavo zapečemo panceto.

 

Panceto razrežemo ali zdrobimo na manjše koščke.

Potresemo jo čez juho in jo postrežemo.

Dober tek!