Sestavine:
Sestavine za sendvič:
4 rezine rženega kruha
2 manjši pesti vloženega kislega zelja Droga
6-8 rezin kuhane ali pečene šunke
1-2 žlici masla sobne temperature
2-4 rezine topljivega sira (edamec, gavda, trapist)
Sestavine za omako tisočerih otokov z gorčico:
4 žlice kisle smetane ali majoneze
4 žlice gorčice (ali originalno- kečapa)
1-2 vloženih kislih kumaric Droga
1 čajna žlička narezane čebule
1/2 svežega česna
sol po okusu
Postopek:
NatisniPolovico kisle smetane, kečap, kislo kumarico, čebulo, česen in sol fino zmiksamo. V omako, počasi z žlico vmešamo preostalo kislo smetano.
Zunanje dele kruha na tanko premažemo z maslom. Premazane dele kruha obrnemo navzdol in vse premažemo z omako.
Čez spodnji del kruha, na omako nadevamo sir, šunko, nato pa še kislo zelje. Pokrijemo z zgornjim delom in položimo v srednje (6/9) vročo segreto ponev. Ko se kruh lepo zapeče, sendvič obrnemo in ga zapečemo še iz druge strani.
Sendvič takoj postrežemo.
Preprost Reubenov sendvič s kislim zeljem in domačo lahko omako tisočerih otokov je odličen za vse ljubitelje sendvičev, saj je zares nekaj posebnega. V sezoni kislega zelja morate ta gurmanski sendvič nujno preizkusiti.
Za bolj bogat sendvič namesto kisle smetane v omaki vključite majonezo.