Anina kuhinja

Praznični mafini s skutnim nadevom in rozinami

Za 12 slastnih mafinov.

Čas priprave: 35 minut (skupaj s peko)

Sestavine:

– 280 g moke
– 1,5 dcl mleka
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 90 g sladkorja
– 2 manjša jajca

– 2 zvrhani žlici skute
– 1 žlica kisle smetane
– 2 žlici sladkorja

– kisla smetana za okrasiti
– rozine

Opis priprave:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve.

Nato dodamo mleko, olje in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek.

Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes. Z metlico nato nežno vmešamo sneg.

Posebej v posodici dobro zmešamo skuto, kislo smetano in sladkor.

V papirnate šalčke nadevamo slabo žlico zmesi. Vsaki šalčki nato dodamo zvrhano čajno žličko nadeva,

ter vse skupaj prekrijemo s še eno žlico zmesi.

Mafine položimo v pečico za 18-20 minut.

Pečene ohladimo. Ohlajene okrasimo s kislo smetano in potresemo z rozinami.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.