Za 12 slastnih mafinov.
Čas priprave: 35 minut (skupaj s peko)
Sestavine:
– 280 g moke
– 1,5 dcl mleka
– 0,5 dcl olja
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 90 g sladkorja
– 2 manjša jajca
– 2 zvrhani žlici skute
– 1 žlica kisle smetane
– 2 žlici sladkorja
– kisla smetana za okrasiti
– rozine
Opis priprave:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve.
Nato dodamo mleko, olje in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek.
Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes. Z metlico nato nežno vmešamo sneg.
Posebej v posodici dobro zmešamo skuto, kislo smetano in sladkor.
V papirnate šalčke nadevamo slabo žlico zmesi. Vsaki šalčki nato dodamo zvrhano čajno žličko nadeva,
ter vse skupaj prekrijemo s še eno žlico zmesi.
Mafine položimo v pečico za 18-20 minut.
Pečene ohladimo. Ohlajene okrasimo s kislo smetano in potresemo z rozinami.
Veselo sladkanje 😉
To pa se sliši zelo mamljivo :o))) Bomo poskusili jutri …
Vse dobro …
Odmevčica
No super, sporočite kako bodo uspeli 😉