Anina kuhinja

Praženi krompir s čebulo in ocvirki

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 4-5 oseb.

SESTAVINE:

– 6-7 kuhanih krompirjev
– 1 velika čebula
– 2 žlici ocvirkov v masti
– dober ščep soli in popra
– malce majarona

OPS PRIPRAVE:

Krompir skuhamo in olupimo. Narežemo ga na kolobarje debeline slabega centimetra.

Čebulo prav tako narežemo in sicer na čim manjše koščke. V ponev dodamo mast z ocvirki in jih stopimo in malce popečemo da postanejo zlato rjave barve. Dodamo jim čebulo, ki jo prav tako pražimo do zlato rjave barve.

V ponev nato stresemo narezan kuhan krompir in vse skupaj premešamo. Krompir pražimo kakšnih dobrih deset minut, da se malo zapeče in postrežemo.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.