Sestavine:
2 nektarini
4 čajne žličke Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
2 žlici cvetličnega medu
5-6 žlic pasirane skute
1 dcl navadnega jogurta
3 žlice pinjol
Alternativa skutni podlagi – vanilijev sladoled
Postopek:
NatisniMed in kis temeljito zmešamo skupaj.
Jogurt in skuto prav tako premešamo skupaj in razporedimo po dveh krožnikih.
Pinjole popražimo da zlato porjavijo. Nektarini razpolovimo in polovice dobro premažemo s kislim medom. Pustimo stati minutko, nato pa položimo z zarezom navzdol v vročo ponev. Temperaturo znižamo na srednjo do višjo – 7/9 in pražimo 5 minut, da se nekatrine malo obarvajo, karamelizirajo in omehčajo. Zgornje dele premažemo s preostalo medeno mešanico in jih obrnemo, ter pečemo nekaj minut še na drugi strani.
Serviramo čez skutno podlago, potresemo s pinjolami in takoj postrežemo.
Pražene medeno kisle nektarine s pinjolami so super ideja za ekspresno in zdravo poletno sladico. Za še hitrejšo in malce manj zdravo različico jih še vroče postrežete nad vanilijev sladoled. 😉
Več receptov odkrijte na www.ponti.si