Anina kuhinja

Porova juha z lososom in kislo smetano

Pripravljen krompir in česen.

 

Pripravljen por.

 

Kuhanje juhe.

 

Dodajanje narezanega lososa v zmiksano skuhano juho.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 5 oseb.

SESTAVINE:

– polovica manjšega pora
– 3 manjši krompirji
– 3-4 stroki česna
– 1-2 litra jušne osnove
– polovica večjega lososovega fileja
– 2 žlici kisle smetane
– ščepec soli, popra, peteršilja

OPIS PRIPRAVE:

Olupljen in umit krompir narežemo na manjše kocke. Prav tako narežemo česen in por. V posodo dolijemo malce olja in mu dodamo narezan krompir in česen. Malce ju popečemo nato pa dodamo por. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. V posodo dodamo še sol, poper in peteršilj, ter vse skupaj kuhamo kakšne pol urce. Med tem časom file narežemo na tanjše koščke (debeline približno 2-3 mm). Pazimo da odstranimo vse koščice.
Juho po slabe pol ure zmiksamo z električnim mešalnikom in vanjo vmešamo kislo smetano. Dodamo še narezan losos in kuhamo kakšne 5 minut na srednji temperaturi.

Dober tek!