Anina kuhinja

Pomfri / ocvrti francoski krompirček

Olupljen in umit surov krompir.

Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva.

Cvrenje krompirčka.

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 2-3 osebe.

SESTAVINE:

– 6-7 manjših krompirjev
– olje za cvretje
– sol

OPIS PRIPRAVE:

   Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato položimo v dobro segreto olje. ( lahko vanj najprej položimo en krompirček in če olje začne cvrčati je pravšnje ).
  Pomembno je da v olje ne daste preveč krompirčkov naenkrat ker se bodo sprijeli skupaj in rezultat ne bo zadovoljiv. Rajši jih pečite večkrat. ( najprej prvo tretjino, ko je ta pečena drugo tretjino… )
   Krompirček pečite približno 15-20 minut. ( odvisno od željene zapečenosti ) Pečenega stresite v posodo, katero prej obložite s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje. Potresite ga s soljo in postrežite.
   Zraven lahko posrtrežete praktično vse.

Dober tek!