Anina kuhinja

Polpeti z govejim mesom

Polpeti z govejim mesom so idealna jed, kadar vam iz juhe ostane kakšen košček govejega mesa.

Pripravljena zmes za polpete.

ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 30- 40 minut

Za 10-15 polpet. ( odvisno od debeline polpet )

SESTAVINE:

-prb. 200 g kuhanega govejega mesa
– 60 g  kruha ( 2 manjši štručki )
– 1 jajce
– 1-2 stroka česna
– ščepec peteršilja, soli, popra
– 7-8 žlic smetane

OPIS PRIPRAVE:

   Goveje meso, kruh, jajce, česen, začimbe, smetano, dobro zmiksamo, da dobimo gosto pašteto. Če je snov pregosta, dodamo malce vode dokler ne postane toliko gosta da jo lahko lepo oblikujemo.
  V posodi segrejemo olje, ter postopoma oblikujemo polpete ( jaz osebno naredim slab cm debele, lahko pa naredite debele tudi do 2-3 cm – po želji ), ter jih polagamo v vroče olje. Polpete pečemo kakšno minutko, dokler ne postane zlato rjave barve. Naj vas ne skrbi da ni dovolj pečen, saj so vse sestavine razen jajca, že primerne za jesti, tako da se rabi spečti le jajce. Postopek ponavljajte dokler vam ne zmanjka zmesi, in poskrbite da ocvrte polpete polagate na papirnato brisačko, da se olje odteče.
  Zraven se odlično prilega kakršnakoli solatka.

DOBER TEK!