Anina kuhinja

Polnjeni pustni trikotniki z vanilijevo kremo – brez jajc in mleka

Čas priprave: 2 uri

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: 70-80 trikotnih kroglic

Sestavine:

Sestavine za testo:

700 gramov polnozrnate moke (ali navadne)
300 gramov pirine svetle moke (ali navadne)
1 kocka kvasa
120 gramov nerafiniranega sladkorja (ali navadnega)
1 dcl sončničnega ali kokosovega olja
500 ml vode ali rastlinskega mleka (riževo, mandljevo ali sojino mleko)
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
8 žlic jabolčne kaše

Sestavine za kremo:

500 ml mleka (rastlinskega – riževo, mandljevo ali sojino mleko ali kravjega mleka)
40 gramov koruznega škroba
1 žlica vanilijeve arome
200 gramov margarine (ali masla)
4-5 žlic sladkorja v prahu
2-3 žlice limoninega soka

Dodatno:
sladkor v prahu po želji

Postopek:

Natisni

Poskrbimo da so vse sestavine sobne temperature. Vodo segrejemo do toplega.

V polovico tople vode vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor, olje, jabolčno kašo, rum, limonino lupinico in počakamo da se sladkor stopi.

Medtem presejemo moko in vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. Počasi in nežno vmešamo pripravljene tekoče sestavine.

Zmešano testo malce pregnetemo z roko – nič zato če se malo prijema. V primeru da se res močno prijema dodamo malce moke. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati eno uro.

Med vzhajanjem naredimo nadev. V tretjino mleka vmešamo škrob. Drugi dve tretjini zavremo. V vrelo mleko vmešamo škrob in skuhamo. Ohladimo, pokrito s plastično folijo za živila, da se na vrhu ne bo naredila skorjica.

Margarino, segrejemo da postane mehka na nižji temperaturi na štedilniku. Z mikserjem jo zmiksamo skupaj s sladkorjem v prahu, vanilijo, limono, da dobimo gosto kremo. Vanjo vmešamo ohlajen puding.

Testo razdelimo na majhne hlebčke in te razrežemo na polovico nato pa naprej na 6 trikotnih kosov.

Pustimo jih vzhajati pol ure, nato pa jih ocvremo.

 

Trikotnike ocvremo in odlagamo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo. Malce ohladimo. Nadevamo z vanilijevo kremo.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.