Sestavine:
Sestavine za testo:
700 gramov polnozrnate moke (ali navadne)
300 gramov pirine svetle moke (ali navadne)
1 kocka kvasa
120 gramov nerafiniranega sladkorja (ali navadnega)
1 dcl sončničnega ali kokosovega olja
500 ml vode ali rastlinskega mleka (riževo, mandljevo ali sojino mleko)
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
8 žlic jabolčne kaše
Sestavine za kremo:
500 ml mleka (rastlinskega – riževo, mandljevo ali sojino mleko ali kravjega mleka)
40 gramov koruznega škroba
1 žlica vanilijeve arome
200 gramov margarine (ali masla)
4-5 žlic sladkorja v prahu
2-3 žlice limoninega soka
Dodatno:
sladkor v prahu po želji
Postopek:
NatisniPoskrbimo da so vse sestavine sobne temperature. Vodo segrejemo do toplega.
V polovico tople vode vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor, olje, jabolčno kašo, rum, limonino lupinico in počakamo da se sladkor stopi.
Medtem presejemo moko in vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. Počasi in nežno vmešamo pripravljene tekoče sestavine.
Zmešano testo malce pregnetemo z roko – nič zato če se malo prijema. V primeru da se res močno prijema dodamo malce moke. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati eno uro.
Med vzhajanjem naredimo nadev. V tretjino mleka vmešamo škrob. Drugi dve tretjini zavremo. V vrelo mleko vmešamo škrob in skuhamo. Ohladimo, pokrito s plastično folijo za živila, da se na vrhu ne bo naredila skorjica.
Margarino, segrejemo da postane mehka na nižji temperaturi na štedilniku. Z mikserjem jo zmiksamo skupaj s sladkorjem v prahu, vanilijo, limono, da dobimo gosto kremo. Vanjo vmešamo ohlajen puding.
Testo razdelimo na majhne hlebčke in te razrežemo na polovico nato pa naprej na 6 trikotnih kosov.
Pustimo jih vzhajati pol ure, nato pa jih ocvremo.
Trikotnike ocvremo in odlagamo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo. Malce ohladimo. Nadevamo z vanilijevo kremo.
Pozdravljena!
Meni se zdi 400g koruznega škroba veliko preveč. Morda pa se motim, samo potem mora biti krema zelo, zelo gosta.😊
Živjo,
je prišlo do tiskarske napake. Hvala za opozorilo. 40 gramov je in se že popravila.
Pozdravček,
Ana