Anina kuhinja

Polentina juha s čičeriko

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 čebula
3 krompirji
1 strok česna
1 konzerva kuhane čičerike
1/2 čajne žličke suhega peteršilja
2/3 čajne žličke soli – po okusu
poper po okusu
2 žlici kisle smetane
100 ml mleka
60-70 gramov polente
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/4 čajne žličke česna v prahu
30 ml paradižnikovih mletih pelatov ali polna žlica paradižnikove mezge/koncentrata

Opcijsko:
1 žlica proteinskega praška na krožnik juhe – vmešaš naknadno – sama sem uporabila Battery whey protein natural iz Proteini.si

Postopek:

Natisni

Čebulo in krompir narežemo na manjše koščke. V posodo dodamo žlico olja in ju na njem popečemo. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund.

Zalijemo z vodo da ju za 2-3 cm pokriva. Dodamo sol, petešilj in poper, ter kuhamo pokrito na nizkem ognju 35 minut.

Polovico čičerike popivnamo s papirnato brisačko in zmešamo s sladkor papriko, česnom v prahu in ščepom soli. V ponev dodamo žlico olja in jo na srednjem ognju med rednim mešanjem pražimo nekih 5-10 minut – do željene zapečenosti. Odstavimo.

Po 35 minutah kuhanja v juho dodamo preostalo polovico čičerike. Kuhamo nekaj minut in spasiramo v fino juho. Vanjo vlijemo mleko in vmešamo polento. Kuhamo nekaj minut, da se juha zgosti.

Vmešamo paradižnikove pelate in kislo smetano, ter po okusu dosolimo.

Postrežemo s popečenimi čičerikami in dodatkom kisle smetane.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]