Anina kuhinja

Polenta nadevana z balzamično rdečo čebulo, brstičnimi ohrovti in panceto

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

100 gramov polente
500 ml mleka
1/2 čajne žličke soli
2 žlici parmezana
2 žlici Monini ekstra deviškega oljčnega olja GranFruttato

14 brstičnih ohrovtov
1 rdeča čebula
1-2 žlici Monini ekstra deviškega oljčnega olja GranFruttato
60 ml Ponti Balzamičnega kisa iz Modene
2 žlici javorjevega sirupa
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
4-6 rezin pancete

Postopek:

Natisni

Brstični ohrovt razpolovimo, čebulo narežemo na pol in nato na debelejše koščke. Balzamični kis, javorjev sirup, sol, poper zmešamo skupaj.

V ponvi brez dodanih maščob hrustljavo popečemo panceto na srednji do višji temperaturi. Panceto odstranimo na papirnate brisačke, da popijejo odvečno maščobo.

Na maščobi od pancete, ki je ostala na ponvi, popečemo brstični ohrovt obrnjen z zarezom navzdol. Ko se lepo zapeče, ga obrnemo, prilijemo 20-30 ml vode in pokrijemo s pokrovko, da se duši slabih 5 minut. Nato ga odmaknemo.

V ponev dodamo 1-2 žlici olja in na njem popražimo čebulo. Posolimo jo in pražimo, da se spusti. Takrat prilijemo balzamično mešanico in čebulo pražimo, da dobro zakaramelizira in kis izhlapi.

Polento skuhamo v vrelem soljenem mleku. Ko je kuhana, ji vmešamo parmezan in olje.

Polento serviramo na krožnike in čeznjo razporedimo ohrovt, balzamično čebulo in panceto.

Polenta nadevana z balzamično rdečo čebulo, brstičnimi ohrovti in panceto je odlična jed za kosilo ali večerjo. Ne bo vam vzela veliko časa, pa bo vseeno izpadla, kot da ste jo pripravljali dolgo časa, zato je super tudi kot ideja za goste ali posebne priložnosti.

Za brezmesno varianto namesto pancete uporabite feta sir.

Več receptov odkrijte na – www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.