Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 25.04.2025, v dostavo predana po 5.5.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Pleteni brioš mafini s čokoladnim namazom

Čas priprave: cca 40 minut

Čas kuhanja: 4 x 15 minut

Količina: cca 50 mafinov

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
2 vrečki Dr.Oetker suhega kvasa
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
2 žlici Dr.Oetker rumove arome
2 žlici Dr.Oetker vanilijeve arome

Ostale sestavine:
cca 50 žlic čokoladnega namaza
kristalni sladkor za posip
1 jajce za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Testo razdelimo na koščke teže cca 70 gramov. Oblikujemo jih v kroglice in pustimo vzhajati 15 minut.

Vsako kroglico zvaljamo v oval. Zrežemo na tri trakove in prepletemo v kito. Zvijemo v polžka in odložimo v dobro namaščen pekač za mafine.

Pustimo jih vzhajati 20 minut, nato pa jih premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj (zgoraj/spodaj) na zgornjo tretjino za 15 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Tople mafine premažemo z maslom in povaljamo po kristalnem sladkorju. Čokoladni namaz segrejemo, nato pa ga z brizgalno vrečko nadevamo v mafine.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]