Marinirano meso. |
ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
Za 2 osebi.
– 2 piščančja zrezka
– 1 zvrhana žlica moke
– ščepec soli, sladkorja, popra, česna v prahu
– 3 žlice olja
– 2-3 žlice sezamovih semen
Začnemo s pripravo mesa in sicer mesu dodamo moko, sol, sladkor ( 1/4 čajne žličke ), poper, česen v prahu in olje ter vse skupaj dobro premešamo. Marinirano meso pustimo marinirati vsaj pol ure.
Ko je meso pripravljeno segrejemo ponev na srednjo vročino in mu dodamo meso. Meso pečemo kakšne 2-3 minute nato pa mu dodamo sezam in ga pečemo še kakšne 3 minute. Med peko ga obračamo okrog da se povsod enakomerno zapeče.
Piščanec s sezamom je fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja.