Anina kuhinja

Piščančja bedra brez kosti v smetanovi gobovi omaki z jajčnimi vlivanci

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

– 4 piščančja bedra ali stegna brez kosti in kože
– 200-250 gramov šampinjonov ali drugih gob po okusu
– 1/3 čajne žličke česna v prahu
– 1 dcl belega vina
– 2 dcl sladke smetane
– ščepec belega popra
– 3 žlice sveže naribanega parmezana
– nekaj vejic svežega peteršilja ali ščep suhega

Predlog za prilogo:
– jajčni vlivanci (te sem uporabila sama)
– testenine
– riž
– pire ali pečen krompir
– kruhovi cmoki

Postopek:

Natisni

Piščančje meso dobro oplaknemo in osušimo. Fino ga posolimo in popopramo, ter dobro segrejemo ponev. Ko se rdeča oznaka na sredini (v primeru da uporabljate Tefal ponve) obarva, je ponev segreta. Takrat dodamo žlico oljčnega olja in bedra položite na ponev.

Pečete jih vsaj 3-4 minute na eni strani in na drugi strani – oziroma dokler ne postanejo lepo zlato rjavo zapečene. Takšne odložite na krožnik.

V isto ponev dodate narezane gobe in česen. Po potrebi dodate čajno žličko oljčnega olja. Pražite da se lepo spustijo in ponekod porjavijo.

Takrat prilijete belo vino, dcl vode in na srednji temperaturi pokuhavate nekaj minut. Dolijete smetano, solite po okusu in v omako dodate popečeno meso. Pokrijete in kuhate slabo uro.

Zadnjih 15 minut v vrelem soljenem kropu skuhate jajčne vlivance.

V omako vmešate parmezan, potresete svež peteršilj in jed postrežete zraven priloge.

 

Piščančja bedra brez kosti v smetanovi gobovi omaki z jajčnimi vlivanci sem pripravljala v dveh Tefalovih ponvah. Večja ponev v kateri sem delala piščančje meso v omaki, je iz linije Talent Pro. Vlivance pa sem kuhala v Tefalovi ponvi Ingenio Resource, ki ima snemljiv ročaj in je čudovite, saj ročaj le odstranite in lahko ponev prestavite v pečico. Tako imate možnost da del jedi pripravite na štedilniku in nadaljujete v pečici.

Vse njihove ponve imajo seveda dobro poznan priročen indikator temperature, ki se obarva rdeče, ko je posoda dovolj segreta, da lahko začnete s pripravo.

Ponve so prav tako iz okolju in zdravju prijaznih materialov in z neprimerljivo neoprijemljivo odporno oblogo, ki naredi kuhanje z njimi še posebej čudovito. Za vse, ki vas na to temo zanima več, pripenjam povezavo tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]