Anina kuhinja

Pirini polžki s teletino in paradižnikom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov pirinih testenin (polžkov ali drugih)
  • 150-200 gramov telečjega pleča
  • 1/2 manjše rdeče čebule
  • 2 večja zrela paradižnika
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi posušenega peteršilja
  • 1/3 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
  • dober ščep Kotanyi belega popra
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • sol po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Čebulo na drobno narežemo in popečemo na nekaj žlicah olja. Med praženjem ji dodamo ščepec soli in sladkorja, da malo zakaramelizira. Ko se spusti, ji dodamo drobno narezano telečje meso. Pražimo ga da se zapeče in nežno obarva na rjavkasto barvo.
  2. K popečenemu mesu dodamo drobno narezana paradižnika. (po želji ju lahko predhodno zblanširamo in olupimo – v kolikor vas lupina v omakah moti)
  3. Dodamo še peteršilj, poper, preostali sladkor, koncentrat, papriko in sol.
  4. Omako zalijemo s slabim dcl vode in na nizki temperaturi počasi kuhamo slabo uro.
  5. Ko je omaka kuhana, skuhamo testenine, jih zmešamo z omako, po okusu dosolimo in takoj postrežemo.

oglasek (1)