Anina kuhinja

Pire krompir s paprikino omako ali za otroke Vulkan

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za pire:
8-10 krompirjev
2 žlici kisle smetane
1 dcl mleka
2 žlici masla
sol po okusu

Sestavine za omako:
1-2 žlici Monini ekstra deviškega oljčnega olja Classico
1 čebula
3 rdeče paprike
2 rumeni papriki
1 domač paradižnik
3 suhi paradižniki Ponti Zero Olio
1/2 zvrhane čajne žličke Ponti Omake Pesto alla Genovese
1/2 zvrhane čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
1/2 čajne žličke soli
1 polpekoči feferon ali čili – po okusu

Postopek:

Natisni

Krompir operemo in olupimo, ter razpolovimo. Kuhamo ga v soljenem kropu do mehkega. Kuhanega pretlačimo in mu vmešamo kislo smetano, maslo in mleko.

Med kuhanjem krompirja, na drobno narežemo čebulo, paprike in paradižnik.

Na olju popražimo čebulo. Malce jo posolimo in ko se spusti dodamo paprike in feferon. Pražimo jih dokler na določenih delih ne postanejo zlato rjavo zapečene. Takrat vmešamo paradižnik, narezan suh paradižnik, dodamo deciliter vode in preostalo sol. Pokrijemo in kuhamo 10 minut.

Potem spasiramo in dodamo Pesto rosso in Pesto alla Genovese.

Serviramo čez pire krompir.

Pire krompir s paprikino omako je ena naših najljubših poletnih jedi. Moja malčka ji pravita vulkan z lavo, saj izgleda kot vulkan. 😀 Je polna vitaminov in izjemno bogatega okusa, za kar poskrbita odlični Ponti pesto omaki.

Za vse, ki ne marate pasiranih jedi, lahko ta del preskočite. 😉

Več receptov najdete na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.