Anina kuhinja

Pire duhci na mesni omaki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za mesno omako:
500 gramov mlete govedine ali mletega mešanega mesa
2 večja korenčka
1 zvrhana čajna žlička česna v prahu ali 2 večja stroka svežega
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra – po okusu
2 žlici javorjevega sirupa ali 1 čajna žlička sladkorja
70 ml terana – rdečega vina (izboljša barvo omake ampak ga lahko izpustite)
250 ml paradižnikovih pelatov
250 ml vode
1/2 čajne žličke suhega origana in peteršilja
sol po okusu

150 ml vode + 1 zvrhana žlica Dr.Oetker gustina za omake

Sestavine za pire krompir:

6 večjih krompirjev
150 ml mleka – do željene redkosti za brizganje
1 zvrhana žlica kisle smetane ali 60-70 ml sladke smetane ali 2 žlici masla

cel poper za okras – oči duhcev

Postopek:

Natisni

Suh česen namočimo v nekaj žlic tople vode. Mleto meso popražimo da zamatira. Dodamo naribano korenje. Malce posolimo in pražimo da se korenje lepo spusti in se sestavini ponekod rjavkasto zapečeta.

Takrat dodamo namočen česen, paradižnikov koncentrat, sladko papriko v prahu, poper in javorjev sirup. Pražimo nekaj minut. Dodamo vino, pelate, vodo, origano in peteršilj in vsaj 1/2 čajne žličke soli. Pokrijemo in kuhamo 1-2 uri.

Zanjih 45 minut kuhanja omake v posodo dodamo rapolovljen olupljen krompir. Zalijemo ga z vodo ki jo dobro solimo. (1,5 litra vode in 1 žlica soli) Krompir kuhamo 45 minut. Kuhanega odcedimo in dodamo mleko, ter kislo smetano. Fino pretlačimo.

Vodo zmešamo z gustinom. Vlijemo k omaki in prevremo da se omaka lepo zgosti.

Omako dodamo na krožnike in nanjo nabrizgamo pire duhce. Dodamo poper za oči in takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.