Sestavine:
Sestavine za podlago:
200 gramov Plazma keksov + za okras
2 žlici marelične marmelade
1/4 čajne žličke cimeta
1 čajna žlička kisle smetane
Sestavine za nadev:
500 gramov skute
400 ml navadnega jogurta
3 žlice kisle smetane
3-4 žlice sladkorja v prahu
3-5 žlic limoninega soka
3 žlice drobno narezanega pehtrana + za okras
6 lističev želatine
Postopek:
NatisniVse sestavine za podlago zmiksamo, da dobimo lepljivo čvrsto podlago. Razporedimo jo po dnu pekača obloženega s papirjem za peko.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 15 minut. Nato jo ožamemo in na nizki temperaturi stopimo na štedilniku.
Vmes zmiksamo vse sestavine za nadev razen pehtrana in želatine. Na koncu vmiksamo še stopljeno želatino. Po okusu dosladkamo nadev in z žlico vmešamo pehtran.
Prelijemo čez podlago in položimo v skrinjo za 1 uro ali v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.
Torto okrasimo z zdrobljenimi keksi in pehtranom.