Anina kuhinja

Pecivo pijana nevesta

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: večji pravokotni pekač - velikost cca 40x30 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
3 večja jajca ali 4 majhna
10 žlic moke
10 žlic mleka
10 žlic rastlinskega olja
9 žlic sladkorja + 1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
4 žlice Dr. Oetker kakava v prahu
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za preliv:
300 ml mleka
2 polni žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
5-8 žlic ruma

Sestavine za nadev:
800 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
4 žlice sladkorja
1 žlica masla

600 ml sladke smetane
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
3 žlice mascarpone sira
kakav v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo do čvrstega in jim vmes dodamo ščep soli.

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve.

Takrat dodamo olje, mleko, moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Na hitro premešamo in po delih vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17 minut. Če po tem času zobotrebec iz biskvita pride ven čist vzamemo iz pečice, drugače pa pečemo še minuto ali dve.

Vse sestavine za preliv zmešamo in zlijemo čez vroč biskvit.

Nato skuhamo puding. Dve tretjini mleka segrejemo do vročega. Preostalo mleko zmešamo s praški za vanilijev puding in sladkorjem, ter vmešamo v vroče mleko. Kuhamo da se zgosti, vmešamo maslo, nato pa prelijemo čez biskvit. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo do čvrstega in ji med stepanjem dodamo sladkor. Nekaj žlic smetane odvzamemo in jih zmiksamo z mascarpone sirom. Nato pa dodamo nazaj k preostali sladki smetani in vse enotno zmešamo.

Če je vaš pekač dovolj visok, da pecivo premažete s stepeno smetano to naredite takoj ko je smetana pripravljena. Po vrhu potresete s kakavom v prahu.

Če visokega pekača nimate, pripravljeno smetanovo kremo pokrijete s folijo za živila in ohladite v hladilniku za eno do dve uri. Potem jo lepo nabrizgate na narezane kose in potresete s kakavom v prahu, kot se naredila jaz.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.