Narezana bučka poleg naribanega sira in kuhanega pršuta. |
Obložene bučke pred peko. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS PEKE: 10 minut
Za 3 osebe.
SESTAVINE:
– 1 srednje velika cukini bučka
– 5 rezin kuhanega pršuta
– približno 100 g naribanega sira za gratiniranje
– ščepec soli
– 2 žlici olivnega olja
OPIS PRIPRAVE:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in si olajšamo čiščenje kasneje. Peki papir pomažemo z oljem. Bučko operemo, ji odstranimo oba krajna dela in jo narežemo na kolobarje debeline slabega centimetra. Vsak kolobarček nato malce posolimo in mu dodamo majhen košček pršuta in jih potresemo s sirom. Vse skupaj nato položimo v pečico in pečemo 10 minut, ter nato postrežemo.
Dober tek!