AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Pečena piščančja stegna z limono in začimbami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3-4 stegna

Sestavine:

Sestavine:
3-4 piščančja stegna
sok ene limone
2/3 čajne žličke soli
poper po okusu
1 cela limona
2 žlici oljčnega olja
1 čajna žlička suhega česna
2/3 čajne žličke suhega peteršilja in origana + 2 žlici olja

Postopek:

Natisni

Stegna operemo in osušimo. Dodamo jih v posodo in dodamo sol, tretjino peteršilja in origana, poper, česen, olje, limonin sok ter vse skupaj temeljito premešamo.

Preložimo v pekač in naprej v segreto pečico na 200 stopinj za dobro uro. V kolikor imate kombinirano parno pečico pri peki vključite tretjo stopnjo pare, saj bo zaradi tega meso bolj sočno pečeno.

Preostala zelišča zmešamo z oljem. S to mešanico potem med pekona vsake 15-20 minut premažemo meso.

Pečeno meso vzamemo iz pečice. Zraven narežemo svežo limono in pokrijemo z aluminijasto folijo. Pustimo stati 10 minut, nato pa postrežemo.

Pečena piščančja stegna z limono in začimbami sem pripravila s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.