Sestavine:
Sestavine za juho:
6 korenčkov
4 šalotke ali 1 rumena čebula
1 večji paradižnik
1 glavica česna
2 žlici oljčnega olja
2/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu in belega popra
Nekaj vejic timijana ali 1/3 čajne žličke suhega
1 liter vrele vode ali jušne osnove
kisla smetana za postrežbo
Predlog priloge – topel sendvič z mocarelo in salamo (ali za vegetarijnsko verzijo le mocarelo)
Postopek:
NatisniČebulo, korenje in paradižnik očistimo in narežemo. Vso zelenjavo razporedimo po pekaču in dodamo sol, poper, sladko papriko, timijan in olje. Premešamo.
Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 50-60 minut.
Pečeno zelenjavo dodamo v mešalnik. Česen iz glavice izstisnemo. Prilijemo juho in vse skupaj fino spasiramo. Po okusu dosolimo, popramo.
Postrežemo s kislo smetano in toplim sendvičem.
Pečeno korenčkovo juho s toplim sendvičem sem pripravljala s pomočjo Boschevega mešalnika Vita Power in Boscheve kombinirane parne pečice.