Anina kuhinja

Pečena korenčkova juha s toplim sendvičem

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za juho:
6 korenčkov
4 šalotke ali 1 rumena čebula
1 večji paradižnik
1 glavica česna
2 žlici oljčnega olja
2/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu in belega popra
Nekaj vejic timijana ali 1/3 čajne žličke suhega
1 liter vrele vode ali jušne osnove

kisla smetana za postrežbo

Predlog priloge – topel sendvič z mocarelo in salamo (ali za vegetarijnsko verzijo le mocarelo)

Postopek:

Natisni

Čebulo, korenje in paradižnik očistimo in narežemo. Vso zelenjavo razporedimo po pekaču in dodamo sol, poper, sladko papriko, timijan in olje. Premešamo.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 50-60 minut.

Pečeno zelenjavo dodamo v mešalnik. Česen iz glavice izstisnemo. Prilijemo juho in vse skupaj fino spasiramo. Po okusu dosolimo, popramo.

Postrežemo s kislo smetano in toplim sendvičem.

Pečeno korenčkovo juho s toplim sendvičem sem pripravljala s pomočjo Boschevega mešalnika Vita Power in Boscheve kombinirane parne pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.