Anina kuhinja

Pečena izdolbena muškatna buča z rikoto in špinačo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 50-60 minut

Količina: 1 buča

Sestavine:

Sestavine:
1 muškatna buča
3 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese
250 gramov rikote
2 žlici kisle smetane
1-2 stroka česna ali 1/2 čajne žličke suhega – po okusu
2 pesti špinače
ščepec popra – po okusu
1/3 čajne žličke soli + sol za bučo
1 pest mocarele ali drugega topljivega sira

Postopek:

Natisni

Muškatno bučo razpolovimo in izdolbemo. Malo jo posolimo in premažemo s pestom.

V skledo dodamo rikoto, kislo smetano, nariban ali suh česen, sol, poper in špinačo. Nadevamo buče in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 50 minut.

Po tem času na vrh dodamo nariban sir in pečemo še nadaljnih 10 minut oziroma toliko časa, da se sir zapeče do željene barve.

Postrežemo zraven mesnih jedi ali solate ali pire krompirja ali polente. 😉

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.