Sestavine:
Sestavine za biskvit:
300 gramov moke za peciva iz Eurospina
140 gramov sladkorja
160 ml olja
160 ml vode
4 rumenjaki
ščepec soli
vrečka pecilnega praška
Sestavine za nadev:
400 gramov skute znamke Land iz Eurospina
130 gramov kisle smetane znamke Land iz Eurospina
4 beljaki
ščepec soli
40 gramov vanilijevega sladkorja
80 gramov sladkorja
1 čajna žlička limoninega olja ali lupinica ene bio limone
6 žlic limoninega soka
3 breskve ali 6 breskvinih polovičk iz kompota znamke Puertosol iz Eurospina
Ostale sestavine:
sladkor v prahu za posip znamke Diamant iz Eurospina
Postopek:
NatisniVse sestavine za nadev razen beljakov zmešamo z mešalnikom v fino kremo. Beljake stepemo v sneg in jim med stepanjem vmešamo ščepec soli.
Pripravimo biskvit. Rumenjake zmiksamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dokler se zmes ne podvoji in postane svetlo rumene barve. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. V vrčku zmešamo vodo in olje.
K rumenjakom izmenično vmešamo moko in olje z vodo. Polovico zmesi prelijemo na dobro nameščen pekač. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 15 minut.
Vmes v nadev vmešamo sneg in na drobno narežemo breskve.
Ko je prva polovica biskvita delno pečena, nanjo pretresemo breskve in premažemo z nadevom. Po vrhu nežno in počasi razporedimo presotalo zmes za biskvit.
Položimo nazaj v pečico za 45 minut.
Ohladimo, nato pa nadaljnje hladimo v hladilniku vsaj 2-3 ure (najbolje čez noč, preden zrežemo.
Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 26.8.2020 v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube