Anina kuhinja

Pariški zrezki

Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )
– ščepec popra, soli
– 1 strok česna
– 0,5 – 1 l olja ali  okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi boljši priokus )
– 4-5 zvrhanih žlic moke
– 2 majša jajca

OPIS PRIPRAVE:

    Začnemo z prpiravo mesa, ki ga najprej dobro stolčemo da bo bolj mehek, nato mu dodamo sol, poper, ter narezan strok česna, ki ga bomo dodali le zato da bo od sebe dal aromo in ga bomo kasneje odstranili. Meso nato pustimo kakšne pol ure da se malce marinira, ter medtem pripravimo dva krožnike. V enega stresemo moko, v drugega zvžvrkljamo jajca.
    Potem na štedilnik pristavimo posodo, ter vanjo zlijemo olje ali položimo rastlinsko mast, ter počakamo da se segreje. Olje je dovolj segreto, ko lahko vanj položimo malce moke in začne cvrčati. Medtem ko se olje segreva, odstranimo česen in vsak zrezek najprej povaljamo v moko, jajca in še enkrat moko in jajca. Tako bo skorja malce debelejša. Zrezek nato položimo v segreto olje, ki ga iz največje vročine preklopimo na recimo malo več kot srednjo vročino, ( 7 od 9 ) in ga cvremo kakšno minuto na eni strani, ter nato še kakšno minuto na drugi. Najboljši način da preverimo ali je zrezek zagotovo pečen je da ga delček odrežemo, in če je meso rozno, potem zagotovo ni dovolj pečen.
     Ko je zrezek pečen je najbolje da ga za nekaj sekund položimo na papirnati robček da se olje odteče nato pa ga postrežemo in zraven dodamo še narezano limono, ki se čudovito prilega pokapana na zrezku.


DOBER TEK!