Anina kuhinja

Paradižnikova juha

Praženje čebule, česna in peteršilja.

Pražena čebula, česen in pelati med miksanjem z električnim mešalnikom.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500 g paradižnikov ali 500g pelatov iz konzerve
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– ščepec peteršilja, popra, soli
– po želji kisla smetana dodana na koncu
– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko stopite v vroči vodi govejo kocko, če jušne osnove nimate )

 OPIS PRIPRAVE:

   Najprej narežemo na kocke česen in čebulo. V posodo zlijemo malce olja in česen čisto malo popražimo. Nato mu dodamo čebulo, peteršilj, poper in sol ter vse skupaj pražimo dokler čebulo lepo ne porumeni. Nato dodamo narezane paradižnike ali konzervo pelatov  in vse skupaj z električnim mešalnikom dobro zmešamo. Prilijemo jušno osnovo, in dodamo še paradižnikov koncentrat, in čisto majhen ščep sladkorja, ter vse skupaj kuhamo da zavre.
  Juho nato odstavimo in postrežemo. Lahko vanjo po želji vkuhamo rezance ( kuhamo jih kakšne 10-12 minut v juhi) ali pa  ji dodamo kislo smetano.

DOBER TEK

Komentarji

  1. in dodamo še paradižnikov koncentrat, ANI KAJ JE Z TEBOJ NAROBE ,TI BI v paradižnikovo juho dodajala v začetnem pisanju snovi .Halo potem je bolje uporabiti recept paradižnikova juha iz vloženih paradižnikovih filetov .Saj se razumemo kajne ,priprava iz svežih paradižnikov in priprava iz konzerviranih paradižnikov.

Komentarja ni mogoče oddati.